Google съобщи за приключването на сделката по придобиването на по-голямата част от

...
Google съобщи за приключването на сделката по придобиването на по-голямата част от
Коментари Харесай

Google купи част от бизнеса на HTC за производството на смартфони

Google съобщи за приключването на договорката по придобиването на по-голямата част от бизнеса на HTC за произвеждане на хардуерно съоръжение. Цената на договорката — 1,1 милиарда $.

За идното усвояване стана известно още през септември 2017 година. Шест месеца са били нужни за подготовката на всички нужни документи. В рамките на съглашението, Гугъл ще придобие над 2 хиляди инженери на HTC (около една пета от техническите експерти на компанията HTC). Също по този начин Гугъл ще получи неексклузивен лиценз върху интелектуалната благосъстоятелност на HTC.

За HTC ще се запази подразделението Vive VR. Също по този начин, компанията ще продължи да основава своите лични смарт телефони, обявени през предходната година.

Тази договорка ще ускори позициите на Гугъл в региона на хардуерното съоръжение. В края на краищата, компанията ще придобие забележителна част от разработчиците на смарт телефони на HTC. Още повече, че доста от тях са работили над хардуера на Гугъл Pixel (смартфоните, проектирани от компанията Гугъл и направени от HTC).

Също по този начин в Гугъл се появи нова инженерна база в Тайпе (Тайван), където е седалището на HTC. Сега това е най-големият инженерен център на Гугъл в Азиатско-Тихоокеанския район. Най-вероятно, скоро тук ще се основават и новите артикули на компанията.

Приключването на договорката бележи още една значима наклонност от развиването на бизнеса на Гугъл в Азия през последните месеци.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР